openbaar vervoer

Persbericht

Tram 24 rijdt vanaf 1 september enkel nog tijdens de spitsuren en dit op een verkort traject. In de daluren wordt de tram vervangen door een bus. Het is niet dat de lijn onvoldoende reizigers telt, integendeel, de maatregel dient om het tekort aan trambestuurders op te vangen.

Nieuws

Interpellatie gemeenteraadslid Peter Mertens aan schepen Koen Kennis, gemeenteraad 24 april 2017

Nieuws

Maandag 6 maart bezorgde een delegatie van de PVDA Antwerpen meer dan 800 petities aan de directeur van De Lijn Antwerpen. De linkse partij lanceerde de petitie in december 2016, naar aanleiding van een uitgelekt besparingsplan dat de frequentie van enkele tramlijnen zou verlagen tot het niveau van de zomerdienst.

Nieuws

De Lijn verhoogt haar tarieven en bespaart op dienstverlening. Een Antwerps besparingsplan zou de frequentie van enkele tramlijnen verlagen tot het niveau van de zomerdienst. Terwijl de bussen en trams nu al overvol zitten. Dat al te gekke plan werd onder druk van de PVDA en de reizigers gelukkig ingetrokken.

Nieuws

De vervoersmaatschappij De Lijn, heeft plannen om in de stad Antwerpen de frequentie van enkele tramlijnen te verlagen tot het niveau van de zomerdienst. Dat heeft de Antwerpse directie van De Lijn meegedeeld, zo kwam oppositiepartij PVDA te weten. De linkse partij trekt meteen aan de alarmbel.

Fotoreportage

Op 31 maart trok een aantal bewoners van de Antwerpse wijk Luchtbal samen naar de hoofdzetel van De Lijn. Ze kwamen er een petitie met 500 handtekeningen afgeven tegen de afschaffing van verschillende haltes in de wijk, waaronder de halte vlak voor het dienstencentrum waar zo'n 120 senioren wonen.

Nieuws

Aan de ingang van het Revalidatiecentrum voor kinderen REVA in Pulderbos werd door een 60tal mensen actie gevoerd.
De actie was voorbereid door ACV/Beweging.net in naam van de Supporters Openbaar Vervoer.

Nieuws

De PVDA voerde deze ochtend actie op de Antwerpse Rooseveltplaats, een belangrijk knooppunt van bussen en trams. De linkse partij klaagt de prijsverhogingen en de verminderde dienstverlening van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn aan. “Er moet door de Vlaamse overheid niet bespaard worden op openbaar vervoer, maar wel geïnvesteerd”, stelt de partij.

Nieuws

Op 1 september 2012 voerde De Lijn een sterke wijziging in haar dienstregeling door. Onder het mom van een hervorming naar het ‘overstapmodel’ werden grote besparingen doorgevoerd, die een erg nefaste invloed hebben op de dienstverlening.

Nieuws

De voorbije dagen staakten de buschauffeurs van het noorden van Antwerpen. De PVDA heeft alle begrip voor de onvrede bij de werknemers van De Lijn en steunt hun acties. De PVDA stuurde een solidariteitsbrief.

Pagina's