De Lijn

Persbericht

Tram 24 rijdt vanaf 1 september enkel nog tijdens de spitsuren en dit op een verkort traject. In de daluren wordt de tram vervangen door een bus. Het is niet dat de lijn onvoldoende reizigers telt, integendeel, de maatregel dient om het tekort aan trambestuurders op te vangen.

Persbericht

Vervoersmaatschappij De Lijn presenteerde gisteren haar jaarrapport. De voorzitter van De Lijn, Marc Descheemaecker (N-VA), vindt dat het gedaan moet zijn met kappen op de Lijn en noemt het Antwerps experiment om in juni reeds op de lagere zomerdienst te rijden getuigen van goed beheer.

Nieuws

Na de onthulling van oppositiepartij PVDA over de optie om het aantal trams of bussen in Antwerpen te beperken (zie http://bit.ly/2g3KHXR), vertelde Astrid Hulhoven, woordvoerster van De Lijn: "De interne nota die voorstelde om trams dan maar aan een lagere frequentie te laten rijden is nooit ernstig overwogen".

Nieuws

De vervoersmaatschappij De Lijn, heeft plannen om in de stad Antwerpen de frequentie van enkele tramlijnen te verlagen tot het niveau van de zomerdienst. Dat heeft de Antwerpse directie van De Lijn meegedeeld, zo kwam oppositiepartij PVDA te weten. De linkse partij trekt meteen aan de alarmbel.

Nieuws

De PVDA voerde deze ochtend actie op de Antwerpse Rooseveltplaats, een belangrijk knooppunt van bussen en trams. De linkse partij klaagt de prijsverhogingen en de verminderde dienstverlening van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn aan. “Er moet door de Vlaamse overheid niet bespaard worden op openbaar vervoer, maar wel geïnvesteerd”, stelt de partij.

Nieuws

Op 1 september 2012 voerde De Lijn een sterke wijziging in haar dienstregeling door. Onder het mom van een hervorming naar het ‘overstapmodel’ werden grote besparingen doorgevoerd, die een erg nefaste invloed hebben op de dienstverlening.

Nieuws

De voorbije dagen staakten de buschauffeurs van het noorden van Antwerpen. De PVDA heeft alle begrip voor de onvrede bij de werknemers van De Lijn en steunt hun acties. De PVDA stuurde een solidariteitsbrief.

Nieuws

Het werd een succesvolle actie, woensdagmiddag in de Antwerpse binnenstad. Honderden werknemers van De Lijn uit de provincie kwamen samen op de Rooseveltplaats om hun stem te laten horen tegen de besparingen bij het openbaar vervoer. Maar ook de reizigers waren van de partij.

Activiteit

Op zaterdag 22 augustus organiseert de PVDA vanaf 13u. een barbecue voor alle leden en sympathisanten bij De Lijn en allen die het Openbaar Vervoer ondersteunen. Special guest is Youssef Handichi, ex-buschauffeur en nu Brussels parlementslid voor de PVDA.

Datum: 
za, 22/08/2015 - 21:15
Plaats: 
Centrum De Schroef (buslijn 762 (halte Kaai 104), dichtbij tramstelplaats Pal (te bereiken met tram 6), dichtbij Metropolis.
Elzasweg 14
2030 Antwerpen