Nieuws

Nieuws

De Raad van State heeft de milieuvergunning voor de uitbreiding van het Sportpaleis vernietigd. De buurt rond het Sportpaleis is één van de wijken met het drukste verkeer van heel Antwerpen en kreunt al jarenlang onder de parkeerdruk die de evenementen op de site veroorzaken.

Nieuws

Nu de Europese Commissie eindelijk het Belgisch compromis rond de wet-Major aanvaardt, komt regeringspartij Open Vld met een nieuwe aanval: een nieuwe wet op de havenarbeid, op maat van Fernand Huts, zeg maar de wet-Huts.

Nieuws

Het Grondwettelijk Hof heeft de Turteltaks vernietigd. Antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuws

De Turteltaks is niet alleen onrechtvaardig, maar ook onwettelijk. Het Grondwettelijk Hof geeft de PVDA gelijk in het Turteltaksproces. De Turteltaks wordt vernietigd en houdt vanaf 2018 definitief op te bestaan.

Nieuws

Er is al lang veel over te doen over de verkeers(on)veiligheid in de Kroonstraat in het hart van Borgerhout. Het is een erg onveilige straat en die druk gebruikt wordt zowel door voetgangers, fietsers, auto's en zelfs vrachtwagens. Het districtsbestuur (PVDA, sp.a/Groen) maakte een plan voor de heraanleg, met als belangrijke aandachtspunten: de veiligheid van fietsers en voetgangers en vlot verkeer. 

Nieuws

Geneeskunde voor het Volk en Solidair organiseren voor de achtste keer het Feest van de Solidariteit.

Nieuws

“Toen ze verkozen werd als burgemeester van Barcelona, verlaagde Ada Colau meteen drastisch haar eigen loon”, vertelde PVDA-voorzitter Peter Mertens aan Radio 1. Siegfried Bracke verslikte zich spontaan in z’n kopje koffie.

Nieuws

De beslissing van het Antwerpse stadsbestuur (N-VA, CD&V en Open Vld) om de sociale zorg te commercialiseren, leidde het voorbije jaar tot een opmerkelijk protest. ‘Sociaal werk is niet te koop’ weergalmde luid door de Antwerpse straten.

Nieuws

Op een gure vrijdagmorgen in januari strijkt de nationale en lokale pers neer in de rustige wijk Moretusburg. Een kleutertje, Hannah, heeft maar liefst zeven keer de maximum toegelaten loodwaarde in haar bloed. De oorzaak ligt bij de dakwerken in de loodraffinaderij van het nabijgelegen metaalbedrijf Umicore. Mie Branders, dokter en PVDA-gemeenteraadslid, legt uit hoe de vork in de steel zit.

Nieuws

De Antwerpse OCMW-raad van 27 april beslist wie de projecten van daklozenzorg voortaan mag uitbaten. Het gaat over het daklozeninloopcentrum De Vaart, het Zorghostel voor daklozen en het Zorgteam (verpleegkundige zorgen voor daklozen). Het OCMW-bestuur wil de eerste twee projecten en mogelijks alle drie toewijzen aan de bewakingsmultinational G4S, meer bepaald diens afdeling G4S Care.

Pagina's